Szenvedélyes juniális 2022

Forrás: Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Szenvedélyes juniális 2022

 

  Az ENSZ 1987-es határozata alapján a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják meg világszerte. Ehhez a világnaphoz kapcsolódik Debrecen városában megrendezett programsorozatunk, a Szenvedélyes juniális. Idén már személyesen is részt vehetnek az érdeklődők a programokon. Néhány előadás pedig online is elérhető lesz. A Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagszervezeteinek, kulturális, egészségügyi, civil, állami, egyházi szervezeteknek újabb összefogásának köszönhetően valósulhat meg a rendezvénysorozat.
  A program célja a széleskörű társadalmi összefogás. Fontos az önkormányzati, civil, egyházi és közintézmények, bevonása a függőségi problémák megelőzésébe és kezelésébe. A résztvevők által szervezett programok céljainak egységesítése, közös célok megfogalmazása, találkozási pontok kialakítása. A függőség, mint folyamatosan erősödő társadalmi probléma tudatosítása a szociális rétegek között, a közösségi csoportok bevonása a közös problémamegoldásba. Figyelemfelhívás a problémák össztársadalmi szinten történő kezelésével kapcsolatban, megelőzés, megoldás elérése. Más alternatívák lehetőségének feltárása, előtérbe helyezése.
A szakmai programok mellett, a prevenció terén olyan alternatívák népszerűsítése is előtérbe kerül, ahol a fiatalok, a számukra megfelelő kikapcsolódási formát megtalálhatják a függőséget okozó területek helyett.    A hónap során sokféle, színes program várja az érdeklődőket: szakmai előadások, kerekasztal beszélgetés, kiállítás, emlékfa-ültetés, sport, játék, színházi előadás, vetélkedő, koncert, családi -és nyílt napok is.


Bővebb információ:
http://debkef.hu/
https://www.facebook.com/debkef

  Kapcsolódó fájlok

  • 2022 sznj plakát

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px