Szenvedélybeteg szülő elgyászolásának tapasztalata

Forrás: Kef.hu

A gyászfeldolgozás egy érzelmi hullámvasút, amin mindenki egyénileg - felismeréseken, érzéseken keresztül -, szakember vagy csoport segítségével dolgozik. A szenvedélybeteg szülő gyerekeire komplikált (jogfosztott) gyász folyamat a jellemző. A gyász folyamatra több réteg rakódik rá. Egyrészről a gyerekkor elvesztésének gyásza, másrészt a fantázia szülő elvesztésének gyásza, harmadrészt a szülő halála miatti gyász.

Dr. Mucsi Georgina, Békési Tímea és Dr. Kassai Szilvia egy tudományos kutatás segítségével kívánja feltárni a szenvedélybetegséggel érintett szülő elvesztését követő gyászfolyamatot.

A kutatás célja, hogy a szenvedélybeteg szülők elgyászolásához kapcsolódó általános érvényű megállapítások mellett az eredményeket felhasználva segítsék a szakembereket és az egyéneket a komplexebb segítségnyújtásban.

  • kutatas---szenvedelybeteg-szulok-elgyaszolasanak-tapasztalatai_mod

A kutatásban olyan emberek részvételét várják, akik legalább 2 éve elvesztették szenvedélybeteg szülőjüket.

A kutatók kérése, hogy a vizsgálat során a feltett kérdésekre minél részletesebben válaszoljon a kitöltő, mindent írjon le, amit fontosnak tart. A kitöltés előreláthatólag 20-30 percet vesz igénybe.

A kutatás a következő linkre vagy a QR kódra kattintva érhető el.

 

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px