2022-es Világnapi üzenet

Forrás: Kef.hu

Az ENSZ-közgyűlés 1987-ben arról döntött, hogy június 26-át a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napjává nyilvánítják, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire és a kábítószer-kereskedelem ellen folytatott harc fontosságára. Ezen a napon a világ számos pontján szerveznek megemlékezéseket, közösségi eseményeket, koncerteket ismert közéleti személyiségek közreműködésével.

  • kepkivagas

Magyarország 1997-ben csatlakozott a kezdeményezéshez. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját, és a UNODC területi irodáin keresztül emberek millióit mozgósítja a nap megtartására. A kampány célja, hogy információt nyújtson, különösen a fiataloknak a kábítószer-fogyasztás egészségre gyakorolt káros hatásairól, felhívja a figyelmüket egészségük megóvásának fontosságára.

 

2022-es év móttója: “Addressing drug challenges in health and humanitarian crises” azaz: A kábítószer okozta kihívások kezelése az egészégügyi és humanitárius válsághelyzetekben. 

  Kapcsolódó fájlok

  • képkivágás

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px