2021-es világnapi jelmondat

Forrás: Kef.hu

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja

Az ENSZ-közgyűlés 1987-ben arról döntött, hogy június 26-át a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napjává nyilvánítják, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, a drogkereskedelem elleni harc fontosságára.


Ezen a napon a világ számos pontján szerveznek megemlékezéseket, közösségi eseményeket, koncerteket ismert közéleti személyiségek közreműködésével. Magyarország 1997-ben csatlakozott a kezdeményezéshez.
Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját, és a UNODC területi irodáin keresztül emberek millióit mozgósítja a nap megtartására. A kampány célja, hogy információt nyújtson, különösen a fiataloknak a kábítószer-fogyasztás egészségre káros hatásairól, felhívja a figyelmüket egészségük megóvásának fontosságára. A 2021-es téma:


“Share Facts On Drugs, Save Lives”
Azaz
„Ossz meg tényeket a drogokról, ments életeket!”A Kábítószer-ellenes Világnaphoz kapcsolódóan a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumokat immár hagyományosan minden évben arra biztatjuk, hogy szervezzenek helyi szintű eseményeket, június 26-ra, illetve annak kapcsán az azt követő napokra.

Ezúton is sok sikert kívánunk a rendezvényekhez!

Forrás:

https://www.unodc.org/unodc/en/drugs/index-new.html

 

  • jelmondat_2021

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px