Emberbarát Alapítvány munkájáról, a terápiákról szóló kisfilmek

Forrás: Kőbányai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

 

A filmek elérhetőek az Emberbarát Alapítvány honlapján:

http://www.emberbarat.hu/index.php?content=video

 

Filmjeink:

 

Próbáld meg, segítünk – Emberbarát Alapítvány Alkohol- és Drogrehabilitációs Otthona férfiak részére

 

A kliensek történetein keresztül bemutatjuk, hogy a szenvedélybetegek milyen előélettel, honnan indulnak a terápia kezdetén, milyen terápiákon vesznek részt, miként telnek mindennapjaik. A szakemberek beszélnek a szenvedélybetegségről és a komplex kezelésről. Maguk a kliensek vallanak arról, hová jutottak el, milyen terveik vannak, hogyan változott meg az életük.

 

Mindenkinek jár egy esély -

Emberbarát Alapítvány Gyermek és Ifjúsági Addiktológiai Rehabilitációs Otthona

 A film a gyerekek és fiatalok sajátosságait ismerteti meg. A korosztály addiktológiai rehabilitációja a felnőtt ellátás feladatain kívül számos új kihívás elé állítja a kezelőket. A gyerekeket áttételesebben, szimbolikusabban kell megközelíteni. Kezelésük során a tanköteles és még oktatásban lévő klienseink számára biztosítjuk a megfelelő oktatást. A fiatalok maguk beszélnek fejlődésükről.

 

Akiknek nincsenek barátaik - Emberbarát Alapítvány Alkohol- és Drogrehabilitációs Otthona nők részére

 A függő nők terápiájának specifikációit ismerhetik meg, akik helyzetüknél fogva még inkább kiszolgáltatottabbak, erősebb társadalmi stigmával és negatív megítéléssel találkoznak. Ez a sajátos célcsoport méltányolhatóan és hangsúlyozottan rászorul a külső segítségre, és védett környezetre. A terápia jellegzetességeit egyéni életutakon keresztül ismertetjük.

 

Emberbarát Alapítvány a szenvedélybetegek felépüléséért

A filmben megismerhetik alkalmazott terápiás módszereinket, a Terápiás Közösség módszerét, az egészségügyi szakellátást, kis- és nagycsoportos foglalkozásokat, az egyéni gondozást, a munkarehabilitációt, illetve a szabadidős, és közösségi programokat.

Röviden visszatekintünk az Alapítvány történetére.

 

Mentális gondozás a Hős utcában és a kezelésbevétel segítése

A kőbányai Hős utca egyik házában működő prevenciós közösségi tér életére, a drogfogyasztó szülők családjaival végzett munka nehézségeire is örömeire világít rá a film első része. A második rész arról a folyamatról szól, ahogy a szenvedélybetegek a rehabilitációs otthonba kerülnek. Hogyan motiválható a függő, hogy vállalja a kezelést. Mi a szerepe a szociális szférának, a hozzátartozóknak, szülőknek, munkahelynek.

 

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px