Új KEF alakult

Forrás: Kef.hu

Megyei kábítószerügyi egyeztető fórum alakult a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közös kezdeményezésére szeptember 3-án, csütörtökön a megyeházán. A 21 alapító taggal létrejött, rendszeresen ülésező fórum célja a kereslet- és kínálatcsökkentés. A fórum a fenti területeken működő állami, önkormányzati és civil intézmények, szervezetek munkáját hivatott összehangolni területi és helyi szinten. Az egyes tagok figyelemmel kísérhetik egymás droggal kapcsolatos munkáját, és létrejön egy olyan kapcsolati háló, amely segíti a hatékony megelőzést.

A rövidtávú konkrét cél, hogy jövő tavaszra elkészüljön egy megyei drogellenes stratégia. A megyei KEF (kábítószer egyeztető fórum) megalakítását felvállaló és annak ülését levezető megyei elnök, Popovics György úgy véli, mindez beleillik a megyei önkormányzat koordinációs feladatkörébe.

Farkas Gábor megyei rendőrfőkapitány felhívta a figyelmet, hogy verekedés, fegyveres lövöldözés is volt már kábítószer miatt megyénkben, és sajnos egyre több ilyen példa akad. Elmondta, hogy a Bika nevű új dizájnerdrognak országosan már 21 halálos áldozata van, tehát akad tennivaló bőven, ezért fontos, hogy ki-ki a saját területén járuljon hozzá a hatékony megelőzéshez.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott ugyancsak a prevenció fontosságára hívta fel a figyelmet, megköszönve, hogy az elmúlt időszakban több komplett terjesztő láncolatot is sikerült felszámolni.

Forrás:Forrásrádió

 

  • kemkef

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px