Megyei KEF alakult Komárom-Esztergom Megyében

Forrás: Kef.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Önkormányzat a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából 2019. június 28-án Tatabányán a Megyeházán megalakította a Komárom-Esztergom Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot.

Az ünnepi alakuló ülés alkalmából rendezett konferenciára meghívást kaptak a rendőrség, a kormányhivatal, az önkormányzatok, az SZGYF, a népegészségügy, a gyermekvédelem, a szociális szféra és a civilszervezetek képviselői. 

A konferenciát köszöntötte Popovics György Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Kancz Csaba Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottja és Farkas Gábor rendőr dandártábornok  rendőrségi főtanácsos Komárom-Esztergom Megye Rendőr-főkapitánya.

Ezt követően a szakmai előadások során ismertetésre került a Nemzeti Drogellenes Stratégia célrendszere, a KEF-ek startégiai céljai, a bemutatásra került a megyében kialakult droghelyzet,  majd a megelőzés és a kezelés fontosságáról hallhattunk. Végezetül bemutatkozott a győri KEF.

A konfrencia során mind a kereslet, mind a kínálatcsökkentés oldaláról hangsúlyozásra került a széleskörű társadalmi összefogás szükségessége. A megye kiváló példája annak amikor az alulról jövő kezdeményezés találkozik a felsővezetés támogatásával.

Sok sikert kívánunk a KEF-nek!

 

  • kemkef_0

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px