Legjobb Magyar Bűnmegelőzési Gyakorlat

Forrás: Kef.hu

A 2020. július elsejétől fél éven át regnáló német elnökség felhívást tett közzé, amelyben A 2020. július elsejétől fél éven át regnáló német elnökség felhívást tett közzé, amelyben várja azokat a tagállami legjobb gyakorlatokat, amelyek idén decemberben egymással versengnek majd a ’Legjobb Európai Bűnmegelőzési Gyakorlat’ címért Berlinben!

Több európai országban megfigyelhető, hogy a szervezett bűnözés, illetve a csekélyebb súlyú bűncselekmények gyakran összefüggésbe hozhatóak elkülönült, családi struktúrára épülő vagy klán-szerű közösségekkel. A szervezők azokra a kezdeményezésekre kíváncsiak, amelyek olyan elszigetelt, különálló közösségek tagjait szólították meg, akik a családjukon vagy családszerű struktúrán keresztül bűncselekményekből tartják fenn magukat. A klasszikus bűnmegelőzési és kezelési stratégiák sokszor kudarcot vallanak ezeknél a csoportoknál, ezért adja magát a kérdés, hogy akkor mi az, ami működik?

A részletes felhívás, illetve a magyar és angol nyelvű jelentkezési lap, illetve a részletes tájékoztató alább elérhető.

Az angol és magyar nyelven kitöltött adatlapokat 2020. szeptember 18-ig szükséges megküldeni az nbt.titkarsag@bm.gov.hu e-mail címre.

A csatolmányok Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács oldalán találhatóak.

 

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px