Bűnmegelőzési labirintus Óbudán

Forrás: Óbuda-Békásmegyer Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Mindkét játékmenet ugyanabban a szobában játszódik, ahol egy nagyszülő egyedül neveli 15 éves unokáját.  Az unoka édesanyja külföldön dolgozik, az édesapja börtönben van…

A játék alatt a nagyszülő, vagy az unoka bőrébe bújhatunk kb.1 órára. A szoba ajtaja a játék alatt nincs kulcsra zárva, ezért nincs bezártság érzés. A cél nem a szobából való kiszabadulás, hanem a feladatok és a történet végigjátszása a rendelkezésre álló idő alatt. A játékmester a játék közben kamerán keresztül figyelemmel kíséri a játékosokat és szükség esetén rávezető segítséget nyújt a továbblépéshez. A teljes program mindkét esetben közel másfél óra, a játékot egy élményekről, tapasztalatokról szóló beszélgetés követi megelőzési céllal.

Egy alkalommal minimum 3, maximum 6 fő vehet részt a programon, egy korosztályhoz tartozóan, melyre előzetes időpont-egyeztetés után kerülhet sor.

Időseknek áldozatvédelmi szabaduló szoba

Az idősebb generáció tagjai 3-6 fős csoportokban a napjainkban jellemző trükkös lopásokhoz és csalásokhoz kapcsolódó logikai és egyéb feladatokon keresztül tapasztalhatják meg, hogyan előzhetőek meg a bűncselekmények, az áldozattá válás, továbbá azt is, hogy játszani minden életkorban jó.

Fiataloknak drogprevenciós szabaduló szoba

A játékosok 3-6 fős csoportokban logikai és egyéb megoldandó feladatok révén olyan helyzetek elé kerülnek, ahol megtapasztalhatják döntésük következményeit és megoldási alternatívákkal találkozhatnak.

A program ingyenes.

Jelentkezés, időpont egyeztetés: 06-20-576-88-25

https://ocstgyvk.hu/2020/07/24/egyedulallo-bunmegelozesi-labirintus-obudan/

 

  • szabaduloszoba-2

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px