Beszámoló az őszi történésekről

Forrás: Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szombathely

Az őszi megbeszélések fő témái:

Tagságbővítés - a Nemzeti Drogellenes Stratégia ajánlása alapján az összes egyházi vezetőt megkerestük azzal a kérésünkkel, hogy csatlakozzanak Fórumunkhoz. Ez alapján először a katolikus egyház égsize alatt működő Szombathelyi egyházmegyei Karitász RÉV Szenvedélybetegsegítő Szolgálat csatlakozott. Ezen kívül saját kérésére került felvételre a HÁROFIT Kht., a hátrányos helyzetű roma fiatalokat segítő civil egyesület, mely régóta végez kiemelkedő munkát a város kritikus területén. Az októberi ülésen mindkét tag már teljes joggal vett részt az ülésen és a döntéshozatalban.

Az üléseken az Elnök tájékoztatta a jelenlévőket az SZMSZ valamint a költségvetést érintő hivatalos határozatokról. Mindkét esetben az érintett szakmai Bizotttság jóváhagyására volt szükség az érvényre jutáshoz. Ezek megtörténtét követően az SZMSZ teljesen hatályba lépett. Ezen kívül az Egészségügyi Bizottság is jóváhagyta azt a veszélyhelyzethez igazított programtervezet- és költségvetés módosítást, amit a pillérek a szeptemberi ülésen tárgyaltak meg és fogadtak el. 

A tagok kielemezték a Szentkirályi Búcsú 2 napos kitelepülésének eredményeit. A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, sok volt az érdeklődő, akik nyitottak voltak szakembereink mondanivalójára és örömmel fogadták szerveztünk jelenlétét.

A szeptemberi ülésen merült fel, hogy az elkövetkezendő időszakra az online programok kerüljenek túlsúlyba. Ennek keretében tervben van több olyan neves szakemberrel online fórum szervezése, ami nemcsak függőség témában, hanem az egyre több embert és korosztályt érintő bezártság okozta problémákat is érinti.

Október utolsó hetében prevenciós hetet tartottunk a távolságtartás jegyében: a KEF támogatásával készült roll-upok segítségével hívjuk fel a figyelmet a különböző szenvedélyek ártalmaira.

A képre történő kattintással tekinthetőek meg a fotók!

 

 

  • kef-ules
  • kefules_10
  • roll1
  • roll2
  • roll3
  • bongor_nista-insta-eloadas
  • fomo_filmvetites

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px