2019.évi ENSZ Világnapi üzenet

Forrás: Kef.hu

32 évvel ezelőtt az ENSZ-közgyűlés 1987-ben arról döntött, hogy június 26-át a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napjává nyilvánítják, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, a drogkereskedelem elleni harc fontosságára.

Ezen a napon a világ számos pontján szerveznek megemlékezéseket, közösségi eseményeket, koncerteket ismert közéleti személyiségek közreműködésével. Magyarország 22 éve 1997-ben csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját, és a UNODC területi irodáin keresztül emberek millióit mozgósítja a nap megtartására. A kampány célja, hogy információt nyújtson, különösen a fiataloknak a kábítószer-fogyasztás egészségre káros hatásairól, felhívja a figyelmüket egészségük megóvásának fontosságára.

A 2019. évi világnapi kábítószer-ellenes kampány szlogenje:


„Egészség az igazságszolgáltatásért. Igazságszolgáltatás az egészségért”.

Az idei téma rávilágít arra, hogy az igazságosság és az egészség ugyanazon érme két oldala, amikor a kábítószer-probléma kezelésével foglalkozunk.

https://www.unodc.org/drugs/indexNEW.html

A Kábítószer-ellenes Világnaphoz kapcsolódóan a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumokat immár hagyományosan arra biztatjuk, hogy szervezzenek helyi szintű eseményeket, június 26-ra, illetve annak kapcsán az azt követő napokra.

Ezúton is sok sikert kívánunk a rendezvényekhez!

  • unodc2019

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px