• 2022. június 26-án lesz a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja.

  Forrás: Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

  Kedves Ózdiak! 2022. június 26-án lesz a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja. Erre való tekintettel az Ózdi KEF szeretné a város lakosságának felhívni a figyelmét a kábítószer jelentette veszélyekre, illetve a már bajba jutottaknak szeretne segítő kezet nyújtani. 2022. június 24-én, pénteken, 9-12 óra között az Ózdi Polgármesteri Hivatal előtti Városház téren, KEF sátor kerül felállításra. A figyelem felhívó akciónkhoz csatlakoznak az alábbi KEF tagszervezetek: - Szenvedélybetegek Nappali Intézménye - Viola Alapítvány - Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Ózdi Új Esély Központ Várunk minden kedves érdeklődőt a sátornál!

 • “Addressing drug challenges in health and humanitarian crises”

  Forrás: Kef.hu

  Az ENSZ-közgyűlés 1987-ben arról döntött, hogy június 26-át a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napjává nyilvánítják, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire és a kábítószer-kereskedelem ellen folytatott harc fontosságára.

 • Óbuda-Békásmegyer KEF kábítószer-elleni küzdelem világnapja alkalmából szervezett rendezvénye

  Forrás: Óbuda-Békásmegyer Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

  Óbuda-Békásmegyer Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napjához kapcsolódóan ünnepi ülést szervez 2022. június 21-én (kedden) 14 órától, az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. (1033 Budapest, Fő tér 2.) belső udvarán. A rendezvény a Polgármesteri Hivatal facebook oldalán online megtekinthető lesz.

 • KAB-KEF-21 kódszámú pályázat döntési listája

  Forrás: Kef.hu

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közigazgatási Államtitkára a KAB-KEF-21 kódszámú „Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működési feltételeinek biztosítására” címen kiírt pályázati kategóriában a Bíráló Bizottság javaslata alapján meghozta döntését.

 • Kőbányai KEF ülés a (V)észjelzés szabadulószobánál

  Forrás: Kőbányai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

  A Kőbányai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KŐKEF) kihelyezett ülésének a (V)észjelzés adott otthont 2022. április 20-án. Tóth Béla László nyá. r. ezredes, a Kőbánya Közbiztonságért Közalapítvány elnöke, előadásában bemutatta a szabadulószobák mintájára kialakított tematikus tanulószobákat, illetve a bűnmegelőzési programunk lényegi elemeit. Ezt követően a résztvevők megtekinthették a szobákat is. A szabadulószobák világába Tóth Enikő játékmester nyújtott betekintést.

 • Prevenciós anyag 7.8.9.10. osztályosok számára

  Forrás: Kőbányai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

  A Kőbányai KEF Kínálatcsökkentési Munkacsoport vezetője, Koós Judit r. őrnagy készített egy prevenciós anyagot "Alkohol, mint legális függőség témakörben az általános iskolák 7. 8. és a középiskolák 9.10. osztályos tanulói számára.

 • A szenvedélybetegek kezelésében használt komplex terápiáról szóló filmek

  Forrás: Kőbányai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

  Az Emberbarát Alapítványnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a KAB-KEF-20-0018 program részeként lehetősége nyílt a szenvedélybetegséggel kapcsolatos filmek elkészítésére. A filmek célja, hogy a szenvedélybetegek kezelésében használt komplex terápiát, a kezelési módszereket és hatásukat bemutassa az Emberbarát Alapítványnál folyó 30 éves munka „jó gyakorlatán” keresztül. A területen dolgozó szakemberek bepillantást nyerhetnek az ellátás mindennapjaiba, ezáltal gördülékenyebb lehet klienseik bevonása a terápiába, illetve felkészülhetnek visszatérésükre. Kérjük, töltsék le filmjeinket, tekintsék meg őket, továbbítsák azok felé, akik érintettek ebben a problémában, vagy szerepet vállalnak a megoldásban. Várjuk visszajelzéseiket az emberbarat@emberbarat.hu email címre. A filmek elérhetőek az Emberbarát Alapítvány honlapján: http://www.emberbarat.hu/index.php?content=video Tisztelettel: Bereczki Sándor Intézményi igazgató, az Alapítvány elnöke

 • A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2022. január 26. napján ült össze és folytatta a megkezdett munkát

  Forrás: Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

  A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tegnapi napon ült össze és folytatta a megkezdett munkát. Dr. Németh Tímea elnök nyitotta meg a fórumot és ismertette a napirendi pontokat. Elsőként a Dombóvári Rendőrkapitányság beszámolóját hallgathatták meg az elmúlt év intézkedéseivel kapcsolatban Tóth Szilvia r. főtörzszászlós előadásában, majd a felmerült kérdésekre válaszolva Gábor Zoltán r. őrnagy tapasztalatai alapján osztotta meg véleményét a jelenlévőkkel, ezt követően beszámolt az első ülésen meghatározott feladatokról. Megkezdődött a kortárs segítők toborzása, első körben a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban indulhat meg az oktatás a közeljövőben. Fontosnak tartják a megelőzés szempontjából, hogy a képzésen a témában ismereteket szerző diákok hitelesen tudjanak beszélni kortársaik előtt akár egészségügyi és jogi szempontból is a drogfogyasztás következményeiről. Az egyeztető fórumon részt vett Pintér Szilárd polgármester is, örömmel értesült az első fontos lépések megtételéről, a konstruktív együttműködésről. Terveik szerint a Kábítószer-ellenes Világnapon, június 26-án a kapcsolódó szervezetekkel közösen, rendezvényt szerveznek Dombóváron.

 • Új kábítószerügyi stratégia Veszprémben

  Forrás: Veszprém MJV Önkormányzata Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma

  Veszprém MJV Önkormányzatának Képviselőtestülete októberi ülésén döntött az új kábítószerügyi stratégia elfogadásáról. A 2022-2025 közötti időszakra megfogalmazott célkitűzések és feladatok a korábbi stratégiákra épülnek, illetve figyelembe veszik az új tendenciákat, szakmai, társadalompolitikai és jogi környezetet.

 • Szakmai beszámoló

  Forrás: Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

  Az Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat pályázatán, a programjainak megvalósításához egyszeri bruttó 245.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px